Силна гръмотевична буря приближава към столицата. Небето притъмня застрашително, звучат гръмотевици. Започна

...
Силна гръмотевична буря приближава към столицата. Небето притъмня застрашително, звучат гръмотевици. Започна
Коментари Харесай

Страшна градушка се изсипва над София, гърми и трещи зловещо

Силна гръмотевична стихия приближава към столицата. Небето притъмня застрашително, звучат гръмотевици.

Започна да вали наедрял дъжд. Последва мощна градушка. Читатели на Novini.bg оповестяват за падащи ледени топчета в региона на " Младост " 1.

Предупреждения за явлението имаше изидадени от синоптиците преди часове. 

Жълт код за рисково време бе публикуван за съвсем цяла България.

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с оптимални температури сред 22° и 27°, в София – към 22° и слаб, в Източна България – до сдържан източен вятър. В околните часове обаче, основно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а също и условия за градушки.

И през идващото денонощие на доста места ще има валежи, а температурите ще се намалят още и дневните ще са сред 19° и 24°, в София – към 19°. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии, там има условия и за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. През нощта ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан северозападен вятър. За тези, които ще стават рано, минималните ще са сред 10° и 15°, в София - към 12°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР